Kategorie

Projektowanie gastronomii.

Projektowanie gastronomii nie jest prostą sprawą, wymaga bowiem nie tylko olbrzymiej wyobraźni, ale przede wszystkim znajomości specyfiki branży i wszelkich norm, które muszą być spełnione, jeszcze przed otwarciem danego lokalu. Kluczową rolę z pewnością odgrywa projekt technologiczny, a więc ogólny plan, w którym należy uwzględnić nie tylko samo wyposażenie, ale także istotne rzeczy, jak np. rozmieszczenie gniazdek elektrycznych.

Nasza firma jest zespołem fachowców, którzy doskonale znają się na branży. Obecność na rynku od tak długiego czasu, umożliwiła nam bowiem, zdobycie cennego doświadczenia. To, co proponujemy naszym Klientom to profesjonalna i kompleksowa usługa, zaprojektowania oraz wyposażenia gastronomii w niezbędne sprzęty, dzięki którym restauracja czy bar staną się wymarzonym biznesem.

Do konsultacji z naszymi ekspertami, zapraszamy jeszcze na etapie tworzenia i budowy od podstaw pomieszczeń. Wczesne rozplanowanie pracy, w połączeniu z nowoczesnymi koncepcjami, pozwoli na eliminację niepotrzebnych błędów, czy pomyłek, co może obniżyć koszty końcowe.  

Co uwzględniamy tworząc projekty technologiczne?

- przede wszystkim rodzaj prowadzonej działalności,

- wszystkie obowiązujące przepisy sanitarno-higieniczne,

- wielkość i charakter samego lokalu,

- podstawowe wymogi HACCP oraz zasady BHP.

Ponadto, w takim planie uwzględniamy również wszelkiego rodzaju wytyczne do projektu architektoniczno-budowlanego, a więc wymiary poszczególnych pomieszczeń, niezbędnych do instalacji wybranego sprzętu i urządzeń gastronomicznych. Dodatkowo otrzymują Państwo szczegółowe rysunki przyłączy, czyli wskazówki i wytyczne do projektów branżowych.

Warto nadmienić, iż projektujemy nowe obiekty, ale skupiamy również swoją uwagę na modernizacji starych, istniejących już pomieszczeń gastronomicznych. Stosujemy różne warianty rozwiązań technologicznych, dzięki czemu, nasze pomysły są niepowtarzalne i ściśle dopasowane do potrzeb i oczekiwań Klienta.  Gwarantujemy profesjonalne doradztwo oraz obecność naszych specjalistów, od fazy pomysłu, aż do momentu rozpoczęcia działalności.

Co gwarantuje sukces lokalu gastronomicznego?

Ktoś może powiedzieć- „nie ma takiej gwarancji!”, i oczywiście ma w tym mnóstwo racji. Jednak odpowiednie przygotowanie się do prowadzenia takiego biznesu, może stworzyć niepowtarzalną szansę na realizację własnych marzeń. Nasi specjaliści doskonale wiedzą, że Klienci poza doskonałym jedzeniem powinni otrzymać przyjazną, bezpieczną przestrzeń, w której przebywanie będzie prawdziwą przyjemnością. Od tego jest nasz zespół- projektowanie i wyposażenie gastronomii, mamy bowiem we krwi.

Skupiamy się na maksymalnej optymalizacji pomieszczeń, aby nawet z najmniejszych powierzchni wyciągnąć potencjał i stworzyć wygodne rozwiązania. Dopasowujemy sprzęt do specyfiki lokalu, ustawiając go w możliwie najlepszy sposób. Dzięki projektom i wizualizacjom naszych projektantów, każdy Klient może na bieżąco uczestniczyć w etapie planowania i wprowadzać swoje pomysły, czy koncepcje.

Co projektujemy?

Restauracje, kuchnie cateringowe,  pizzerie, gastronomię hotelową, kawiarnie, winiarnie, stołówki szkolne,  bary szybkiej obsługi, bary sushi, kebaby, domy przyjęć okolicznościowych, , domy weselne, ośrodki wypoczynkowe i kolonijne, stołówki szkolne,  kantyny pracownicze, kuchnie szkoleniowe, sieci gastronomiczne, jak również przedszkola.

W jaki sposób?

Szybko, bezbłędnie określając potrzeby i oczekiwania. Dopasowujemy nowoczesne, innowacyjne koncepcje do możliwości i warunków Klienta. Tworzymy wizualizacje oraz wszelkie niezbędne projekty, które należy przedstawić określonym instytucjom. Przestrzegamy norm i zasad. Bazujemy na wieloletnim doświadczeniu, tworząc rozwiązania architektoniczne i budowlane. Dzięki znajomości szerokiej gamy produktów, wybieramy tylko te koncepcje, sprawdzające się w wieloletnim i intensywnym użytkowaniu. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do konsultacji z naszymi specjalistami. 


Produkt został dodany do porównania produktów!